top of page
Yoga Ede Lunteren
customcolor_icon_transparent_background.png

Yoga​ bij Centrum Saskia 

                                                                                Hatha en Yin Yoga

Voor minder stress, meer rust en ontspanning, meer energie, uit je hoofd en weer leren voelen wat je lichaam je vertelt, een soepeler en sterker lichaam, grenzen leren bewaken, meer mindfull door het leven gaan waardoor mentaal en fysiek meer balans ontstaat en het plezier ervaren in het beoefenen van yoga.

Yoga is dan ook van oorsprong een oude Oosterse leer die je helpt om in evenwicht en harmonie met jezelf te zijn.

In de yoga gaan we uit van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt.

Hatha Yoga

De hatha yogales is opgebouwd uit staande, zittende en liggende houdingen ook wel asana's genoemd.

De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling. Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In de oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Ook is er in de les aandacht voor ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.​ 

Yin Yoga              

De Yin yogales is opgebouwd uit meer passieve, zachte en rustige oefeningen die worden uitgevoerd zonder krachtsinspanning. De meeste houdingen doen we vanuit een zittende of liggende positie. 

In de Yin Yoga verblijf je langer in een houding waardoor de diepere lagen in het lichaam worden aangesproken, zoals het bindweefselvlies om de doorbloeding en energietoevoer, Chi, te stimuleren. Vanuit de Chinese geneeskunde is de filosofie dat de chi (energiestroom) door de meridianen stroomt. Meridianen lopen als een soort netwerk door ons hele lichaam en voor onze gezondheid is het van belang dat de energie vrij door de meridianen kan stromen. Waarbij er balans ontstaat tussen de Yin energie wat staat voor rust en het materialistisch deel van het lichaam en Yang energie dat staat voor actief en energie. Het beoefenen van Yin Yoga heeft een positief effect op het in balans brengen van deze energiestroom door de meridianen. Ook in de Yin Yogales is er in de les aandacht voor ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.​ 

Als yogadocent ben ik opgeleid bij Saswitha in de Hatha Yoga en bij Stilness in Yoga in de Yin Yoga.

De 1e yogales die ik zelf volgde voelde voor mij als een verademing en thuiskomen bij mijzelf, en dat is wat yoga mij blijft brengen. Het is een weg die mij helpt om in evenwicht en in harmonie met met mezelf te komen en te zijn in het dagelijks leven. Die ervaring wil ook graag doorgeven in mijn lessen aan de yogacursisten.  

De lessen worden gegeven in kleine groepen, maximaal 5 deelnemers, waardoor er veel aandacht is voor jouw yoga beoefening. Locatie Klinkerbergerweg 80 A te Ede. 

Start nieuwe yoga seizoen 5 september 2022

1e les van 19:00 tot 20:15

2e les van 20:30 tot 21:45

Bijdrage 12,50 per les vooraf te betalen

Het is mogelijk om op afspraak privéles te boeken in Ede. Voor meer informatie over onze privélessen neem contact met ons op. 

 

bottom of page