top of page

Yoga workshop Harmonie en innerlijke wijsheid

Het is een traditie aan het worden dat ik samen met mijn yogavriendin en docent Saskia van Caspel een workshop buitenyoga organiseer. Dit keer bij mij in de tuin in Ede met uitzicht over de landerijen. Het was een warme zwoele zomerse dag in juli.


Het thema van de worskhop is Harmonie en Innerlijke Wijsheid en afkomstig van de hindoeïstische godin Lakshmi. Lakshmi die staat voor een bron van inspiratie en begeleiding voor mensen die streven naar een evenwichtige en welvarende levensstijl. Ze belichaamt de essentie van welvaart, wijsheid, liefde en harmonie en wordt beschouwd als de bron van innerlijke wijsheid en intuïtie, balans en vrede in het leven en van harmonieuze relaties. Zittend in een kring hebben eerst we met elkaar gedeeld wat harmonie en wijsheid voor ieder van ons betekend.


De yogales zijn we begonnen met een meditatieoefening gericht op wijsheid, harmonie, overvloed dat je helpt om je te verbinden met de kwaliteiten van harmonie en innerlijke wijsheid. De Hatha yogales sloot aan op dit thema. De meditatie en de yoga les werden begeleid met muziek van zachte klankschalen. Na een pauze waarin we genoten van de overvloed zomers fruit en frisse dranken hebben we met elkaar de yantra geschilderd van die past bij godin Laksmi en ingelijst mee naar huis genomen als anker voor de bron van innerlijke wijsheid en de harmonie die wij bij ons dragen.Comments


bottom of page